Bemutatkozás

A Pántlikás Kertészet Bodrogkeresztúr határában, a Tarcal felé vezető út mellett helyezkedik el. Területünk 5.5 hektár, amiből a kertészet területe jelenleg 2,5 hektár. A kertészetben az ökogazdálkodás szabályainak betartásával elsősorban konyhakerti zöldségek termesztése folyik.

 

 

 

Bolygónk egyre romló állapota, valamint az emberek között fellelhető egyre gyakoribb betegségek úgy gondoljuk mindenkit arra ösztönöznek, hogy jobban figyeljenek oda a környezetszennyezésre, a talaj- és ivóvíz minőségének, és főleg az élőlények egészségének javítására.

 

Ebben próbálunk szerepet vállalni azáltal, hogy olyan zöldségféléket termesztünk, melyek mentesek mindenféle egészségre ártalmas szertől. Emellett óvjuk környezetünket, hiszen a csomagolásra kizárólag természetbarát anyagokat használunk. Visszaadjuk a Földnek, amit elveszünk tőle, ezáltal nem kizsigereljük azt gazdálkodásunkkal, hanem összhangban élve vele, megpróbáljuk javunkra fordítani az általa felkínált lehetőségeket.

 

Kertészetünkben a gazdálkodás során alkalmazzuk a vetésforgót, mely lehetőséget teremt arra, hogy a különböző tápanyagigényű növények minden évben más helyre kerüljenek. Így el tudjuk kerülni, hogy a kert egy-egy része túlságosan sokáig szolgálja ki a növényeket anélkül, hogy közben pihenne, és újra tápanyagokhoz jutna.

 

A kártevők ellen a megfelelő növénytársítással, hasznos tovarokkal, illetve különböző gyógynövények áztatott levét kipermetezve védekezünk.

 

Az elszáradt, leszedett, de fel nem használható növényrészek a komposztálóba kerülnek, és elbomlásukat követően szerves trágyát képezve újra visszajutnak a talajba. A fás szárú növényeket az aprítást követően talajtakaróként hasznosítjuk.

 

Termékeink értékesítésével két célcsoportot célzunk meg. Az első csoportba a közvetlen fogyasztókat, azaz a lakosságot soroljuk, a másik célcsoportunkba pedig azok az éttermek tartoznak, amelyek fontosnak tartják az alapanyagok frissességét és minőségét. Az értékesítést szintén felvállaltuk annak érdekében, hogy elkerüljük a viszonteladói költségeket, ezzel is kedvezőbbé téve árainkat a családok, éttermek számára.

 

Amennyiben Ön is osztozik elképzeléseinkben, és fontosnak tartja saját, és családja, környezete egészségét, vegye fel a kapcsolatot kertészetünkkel és rendeljen friss, vegyszermentes, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldségeket!